Fritidsbanken behöver sommarutrustning

Fritidsbanken har det tufft inför sommaren. Efter branden sommaren 2023 är utbudet skralt. För att kunna fortsätta låna ut utrustning till den som behöver under sommaren, behöver de få in mer material.

Tomma hyllor hos Fritidsbanken

Tomma hyllor hos Fritidsbanken, Västerås

Fritidsbanken öppnade i februari 2017 och har lånat ut idrottsutrustning och andra fritidsrelaterade saker till den som behöver. Sommaren 2023 brann det i lokalerna intill Fritidsbanken och verksamheten kunde den 21 december öppna upp igen i Bäckby centrum, med ett begränsat utbud. Fritidsbanken är fortfarande i stort behov av att få in mer utrustning – framför allt sommarutrustning.

Genom att skänka utrustning som inte används längre till Fritidsbanken kan någon annan få glädje av grejerna och du gör något bra för både människor och miljön samtidigt som du får mer plats hemma, säger Vicki Skure-Eriksson, (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Den som hittar sommarutrustning i de egna förråden, som inte kommer till användning, får gärna lämna in det till Fritidsbanken. Öppettiderna för inlämning och återlämning är desamma som för utlåning, helgfria vardagar klockan 09.30–16.00. Till och med 19/6 utökar även Fritidsbanken med tillfälliga öppettider måndagar och onsdagar: 09.30-19.00.

Fritidsbanken tar särskilt emot:
Fiskesaker
Fotbollsskor
Bollar, alla sorter utom golf
Målvaktshandskar
Sparkcyklar
Pingis
Krocket
Kubb och liknande spel
Tält
Sovsäckar
Ryggsäckar
Liggunderlag
Luftmadrass
Inlines
Skatehjälmar
Inlinesskydd
Cykelhjälmar
Träningsredskap ex. hantlar, boxhandskar med mera
Brännboll
Sommarleksaker, boccia med mera
Boule
Simdynor
Våtdräkter/torrdräkter
Ridartiklar
Koner
Regnskydd för ryggsäckar
Hopprep

Fritidsbanken Västerås

Fritidsbankens entré

Fritidsbankens entré

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den