Ny app och förbättringar på webbplatsen

Nya funktioner på webben och ny app för att göra det lättare för dig att ta del av aktuell information, få svar på frågor och komma i kontakt med oss.

Illustration av app, chattbot och dataskärm

Ny startsida och nya AI-funktioner på webbplatsen

Som du säkert redan märkt har vi gjort en del uppdateringar på webben. Startsidan har fått en uppfräschning och förbättrade möjligheter att komma i kontakt med oss. Vi har också tagit hjälp av AI för att förbättra sök-funktionen och för att föreslå information baserat på till exempel tid på året eller vilken informationssida du precis besökt. Vi har också gjort förändringar som ska underlätta för dig när du navigerar på webbplatsen.

Chattbot

Den största nyheten på webbplatsen är en ny chattfunktion. Det är en så kallad chattbot, vilket betyder att den med hjälp av AI-teknik tolkar frågor och svarar på dessa. AI-teknik innebär också att chattfunktionen behöver tränas upp. Den är att betrakta som ”ny på jobbet”. Viss träning har den såklart redan fått, men det är nu den verkliga upplärningen börjar.

Mitt Västerås-appen i helt ny tappning

Även Västerås stads app ”Mitt Västerås” har fått nytt utseende och annan funktionalitet än tidigare. Nu finns aktuell information samlad direkt i appen och med möjlighet till personlig anpassning. En viktig funktion i appen är möjligheten att ta emot push-notiser från Västerås stad. Det kan vara särskilt bra i till exempel en krissituation.

När du startar den nya appen första gången får du möjlighet att göra inställningar för att få ett mer anpassat informationsflöde. Du kan till exempel ange intresseområde eller geografiskt område. Det kommer så småningom vara möjligt att välja flera verksamheter än de två som är valbara idag (Skultuna familjecentrum och Bäckby mötesplats). De är pilotverksamheter och först ut.

Du som använder appen ”Tryggare Västerås” för att felanmäla allt från potthåll till allmänt otrygga platser kommer nu att kunna göra det direkt i Mitt Västerås-appen under rubriken Felanmälan. Appen ”Tryggare Västerås” tas bort under hösten, men funktionaliteten finns kvar i ”Mitt Västerås”.

Om du redan har appen installerad så uppdateras den enligt dina inställningar för uppdateringar. Om du vill ladda ner appen kan du göra det genom att antingen använda QR-koden nedan eller via länken https://urlgeni.us/mitt-vasteras

QR-kod

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den