Ta del av Västerås stads konstsamling digitalt

Västerås stads konstsamling finns nu tillgänglig genom sökplattformen DigitaltMuseum, en samlingsplats för museer i Sverige där man kan ta del av olika samlingar digitalt. Målet är att samlingarna ska vara tillgängliga för alla intresserade, oavsett tid och plats.

Foto: Västerås konstmuseum

Foto: Västerås konstmuseum

På DigitaltMuseum finns nu ett urval av både museiverk och offentlig konst från Västerås konstmuseum. Genom att söka på olika konstnärsnamn, bilder, tekniker och motiv finns en fantastisk möjlighet att upptäcka samlingen. Plattformen ger fördjupad kunskap och spännande inblickar i de enskilda verken.

Plattformen innehåller även mappar med presentationer av enskilda konstnärskap, teman och utställningar. Just nu presenteras ett flertal konstnärskap som har koppling till Västerås och regionen på olika sätt. Det finns också utställningsmappar som speglar tillfälliga utställningar och den omfattande basutställningen Samlingen som visas på museet. På så sätt kan utställningarna besökas oavsett var i världen man befinner sig.

Västerås stads samling består av cirka 10 000 konstverk, som Västerås konstmuseum förvaltar. Att tillgängliggöra konstsamlingen är ett pågående och omfattande arbete. Publiceringen sker fortlöpande och innehållet uppdateras kontinuerligt. I dagsläget finns över 2600 verk samt ett flertal utställningsmappar och konstnärspresentationer.

Välkommen att upptäcka konstsamlingen direkt på digitaltmuseum.se eller via Västerås konstmuseums nya webbplats:

Även Vallby Friluftsmuseum och Västerås stadsarkivs samlingar finns sedan tidigare att utforska på digitaltmuseum.se/vasteras.

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den